P-2000 polariméterek

Az 1967 óta polariméter gyártással is foglalkozó JASCO cég 2007-ben mutatta be P-2000 sorozatú készülékeit. A P-2000 polariméter tervezésekor fontos szempont volt a minél könnyebb kezelhetőség mellett az egyszerű bővíthetőség is a felhasználói feladatok változásának függvényében. A felhasználói igények minél teljesebb lefedéséhez a kínálatban megtalálhatók a nátrium (Na, sodium), higany (mercury) és halogén lámpával szerelt készülékek is. A készülék házában egyszerre 2 lámpa helyezhető el, melyek közül szoftveresen, a lámpaváltó tükör segítségével lehet választani. Higany és halogén lámpát tartalmazó polariméterhez manuális szűrők használatán kívül opcionálisan automata, 8 szűrő befogadására képes szűrőváltótárcsa is rendelkezésre áll. A fénysugár átmérője változtatható az alkalmazott cella átmérőjének megfelelően (apertúra: 1,8mm,  3 mm és 8 mm, cella belső átmérő 2,5 mm, 3,5 mm és 10 mm).

A mérési paraméterek beállítása utáni sorozatmérések elvégzését megkönnyíti a készüléken elhelyezett mérésindító Start gomb. A vízköpenyes cellákkal vagy a Peltier termosztált küvettatartókkal a minták a mérés során a felhasználó által kiválasztott, állandó hőmérsékleten tarthatók. Nagyszámú minta mérését sipperek használatával lehet gyorsítani.

A készülék vezérlése történhet a minden JASCO spektroszkópiai készüléket vezérelni képes Spectra Manager szoftvercsomaggal, illetve az iRM kézi vezérlőegységgel.


Bővebben

Spectra Manager 2.5

A polariméterek számítógépes vezérlését és a mért adatok gyűjtését végző Spectra Manager 2.5 szoftvercsomag nemcsak a forgatóképesség mérését, hanem annak időbeli változásának mérését is lehetővé teszi. A mért adatok α, [α], Brix, cukor, koncentráció, optikai tisztaság formában jeleníthetők meg. A validációs program modulnak köszönhetően – mely szintén az alapcsomag része – a készülék rendszeres ellenőrzése a felhasználó által is könnyedén és dokumentálhatóan elvégezhető. A gyógyszeripar számára a többszintű felhasználói jogosultságok használatát lehetővé tevő 21 CFR Part 11 kompatibilis változatban is rendelkezésre áll.

 


iRM

A polariméterek számítógép nélküli vezérlését teszi lehetővé az iRM (intelligent Remote Module) színes érintőképernyős kijelzővel ellátott vezérlőegység. Áttekinthető, könnyen kezelhető felületen keresztül teszi lehetővé a méréséket és a mért adatok kijelzését α , [α], Brix, cukor, koncentráció, optikai tisztaság formában. A validációs program modulnak köszönhetően a készülék rendszeres ellenőrzése a felhasználó által is könnyedén és dokumentálhatóan elvégezhető. Közvetlenül csatlakoztatható nyomtatóval a mérési adatok és a számított statisztika a mérések befejezése után automatikusan kinyomtatható. Az adatok memóriakártyán tárolódnak, melyről az együtt szállított kártyaolvasóval számítógépre menthetők archiválás céljából.

Érdekel a Termék

 » Gyártó oldala »

 

A JASCO P-2000 polariméter standard cellatartója a kiépített vízvezetékeinek köszönhetően max 10 cm hosszú vízköpenyes cellák befogadására alkalmas. A Peltier típusú cellatartók alkalmazásával a minták hőmérséklete szoftverből szabályozható, nagy mintaszám esetén pedig sipperek alkalmazása bizonyulhat hasznosnak.

Bővebben