JASCO PR-1w kompakt Raman

A JASCO Corporation a nagyméretű, nagyfelbontású Raman mikroszkópok után, 2023-ban elkészítette a kisméretű, makroszkopikus minták mérésére alkalmas PR-1w jelű, kompakt Raman spektrométert. A 200 – 3000 cm-1 hullámszám-tartományban való mérésre alkalmas készülékkel szilárd anyagok, filmek, porok, folyadékok közvetlen vagy átlátszó csomagolóanyagon keresztüli roncsolásmentes vizsgálata valósítható meg. A tenyérnyi méretű, kompakt PR-1w spektrométer USB kábelen keresztül kommunikál a vezérlést és adatgyűjtést biztosító számítógéppel, illetve USB adapter biztosítja az áramellátását. A stabil és kényelmes mérések végzésének érdekében a készülék különböző nyitott vagy zárt állványokra rögzíthető. A különböző nagyságú vagy átlátszó csomagolóanyagban lévő minták mérését állítható fókusz pozíciójú lencsék teszik lehetővé.

A PR-1w a JASCO FTIR + ATR spektrométerekkel együtt különösen könnyedén használható, ugyanis a készülék felszerelhető az ATR egység leszorító karjára. Ily módon az ATR kristályra helyezett mintáról a leszorító fej ráhelyezésével az infravörös spektruma felvehető, majd a kar elfordításával a Raman spektrométert a minta fölé helyezhetjük. A megfelelő mérőprogram elindítása után a Raman spektrum a minta ugyanarról a pozíciójáról gyűjthető, mint az infravörös spektrum.

A készülék vezérlését, az adatgyűjtést és kiértékelést a JASCO Spectra Manager 2.5 szoftvercsomag teszi lehetővé, mely tartalmazza a méréshez, hullámszám-kalibráláshoz, a valós idejű és utólagos spektrum analízishez szükséges modulokat. A Spectra Manager 2.5 Advanced Spectra Search modullal ismeretlen minták funkcióscsoport analízissel történő vegyületcsoportokba sorolását és megvásárolt vagy saját minták spektrumaiból létrehozott spektrumkönyvtárakból való azonosítását végezhetjük el.

Specifikációk:

  • mérési tartomány: 3000 – 200 cm-1
  • megvilágító lézer: 785 nm
  • lézer teljesítmény: 50 mW (szoftveresen állítható 5, 25, 50 mW)
  • lézerbiztonsági osztály: Laser Class 3B
  • detektor: CMOS szenzor (2048 ch)
  • felbontás: 3 cm-1/pixel
  • standard lencsével állítható fókusz pozíció: -1 – 6 mm
  • méretek (WxDxH): 85 × 31 × 222 mm, 0,8 kg.

Érdekel a Termék

» Gyártó oldala »