Vision Microette – diffúziós cella rendszerek

Az amerikai gyógyszerkönyv (United States Pharmacopeia (USP)) <1724>-es, lágy gyógyszerformák vizsgálatáról szóló fejezetében leírtaknak teljes mértékben megfelelnek a Hanson Research Corp. által gyártott, vertikális diffúziós cellát (VDC) alkalmazó Vision Microette rendszerek.

Membrán diffúziós vizsgálatok elvégzésének nemcsak a minél hatékonyabb krémek, gélek és egyéb transzdermális és lágy gyógyszerformák hanem szemcseppek, növényvédőszerek, kozmetikai termékek kifejlesztésénél és minőségellenőrzésénél van nagy szerepe. A vízköpennyel ellátott vertikális diffúziós cellát (VDC) – módosított Franz-cellát – alkalmazó diffúziós rendszerekkel mindezen vizsgálatok reprodukálhatóan valósíthatók meg. A cellákban lévő közeg homogenitását mágneses keverőegység biztosítja a cellákba helyezett Helix keverőkkel. A 6 helyes munkaállomás a rendszer moduláris felépíthetőségének köszönhetően teljesen automatikus rendszerré bővíthető, ahol a különböző modulok vezérlését, programozását a Vision Microette elnevezésű mintavevő egység végzi.

Manuális munkaállomás

A 6-helyes mágneses keverőegységgel és 4, 7 vagy 12 ml-es vertikális diffúziós cellákal felszerelt munkaállomás termosztálható közegtartállyal és a manuális mintavételezéshez szükséges kézi mintavevő fecskendőkkel rendelkezik. A cellákban lévő közeg és a közegtartály hőmérsékletét bármilyen alkalmasan megválasztott keringetős víztermosztáttal a kívánt hőmérsékleten tarthatjuk.


Automata munkaállomás

Vision Microette 6 helyes munkaállomás teljes kiépítésében a mágneses keverő egységen, a vertikális diffúziós cellákon és a termosztálható közegtartályon kívül tartalmazza a Vision Microette programozható fecskendőpumpás mintavevőt, az AutoFill mintagyűjtőt, a dokumentáláshoz papírszalagos nyomtatót és a mintevevőről vezérelhető keringetős víztermosztátot. A Vision Microette fecskendőpumpás mintavevő 100 módszer tárolására alkalmas belső memóriával rendelkezik, szoftvere 21 CFR part 11 kompatibilis. A protokoll tartalmazza a mintavételi időpontokat és térfogatokat, a keverési sebességet és a termosztáthőmérsékletet is. Egy mintavevő jól megválasztott mintavételezési időpontokkal akár 3 mágneses keverőegységen elhelyezett cellákból való mintavételre és az AutoFill mintagyűjtő HPLC edénykéibe vagy tesztcsöveibe való továbbításra is alkalmazható.

Bővebben

Érdekel a Termék

» Gyártó oldala »


Hanson_VDC_parts

A manuális és automata rendszerekhez használható vertikális diffúziós cellák (módosított Franz-cellák):

  • 4, 7 és 12 ml-es átlátszó üvegből készült vertikális diffúziós cella „Helix” keverővelHanson_VDC_amber

 

  • 4, 7 és 12 ml-es vertikális diffúziós cella „Helix” keverővel, barnított üvegből, fényérzékeny anyagok vizsgálatához

Hanson_VDC_OCT

 

  • menetes cellafedők kis viszkozitású anyagokhoz és folyadékokhoz

 

A vizsgálatokhoz bármilyen alkalmasan megválasztott membrán, szintetikus és valódi bőr használható a széles körben alkalmazott Nylon és Cellulóz acetát membránon kívül is.