DissoClean Mark I kioldódásvizsgáló-edény mosó

A kioldódásvizsgáló edények tisztítása egy fáradtságos, odafigyelést és időt igénylő folyamat, mely a keresztszennyezés kiküszöbölése végett azonban rendkívül fontos lépése a gyógyszerkészítmények vizsgálati folyamatának. A japán Uniflex cég DissoClean Mark1 készülékének segítségével elkerülhetők az edényeknek a kioldódásvizsgálóból való eltávolításukból és újbóli behelyezésükből származó edénycentrálási hibalehetőségek, valamint a véletlen edénytörések. A tisztítási eljárás egy átlagos kioldódásvizsgálat során keletkező 6 db szennyezett edény esetén mindössze kb. 4 percet vesz igénybe.

A DissoClean Mark1 bármilyen – gyártótól és típustól független – kioldódásvizsgáló készülékben lévő 1 literes edények tisztítására alkalmas. Kis mérete miatt könnyen mozgatható, a laboratóriumi asztalra vagy egy kézikocsira helyezve több kioldódásvizsgálót is ki tud szolgálni. A mosófej 2 méteres flexibilis csővel kapcsolódik a készülékhez. A kioldódásvizsgáló edényre való illeszkedést és a mosófolyadék fröcskölésének megakadályozását a mosófejen lévő edényfedő biztosítja. A kioldódásvizsgálat végén a kioldó közeg még tartalmazhat tabletta vagy kapszula darabokat is, de a készülék ezeknek a maradványoknak az eltávolítására is alkalmas. Szükség esetén ezt a maradék kioldóközeget egy egyszerű tartálycserével külön is gyűjthetjük a későbbi mosófolyadéktól, így csökkentve a veszélyes hulladék mennyiségét. A nagyteljesítményű pumpát a mosófejen elhelyezett kapcsolóval lehet működtetni. A mosás során nagy nyomással történik a mosófolyadék permetezése a kioldódásvizsgáló edény belső felületére. A bepermetezés befejezése után a mosófolyadék ürítése automatikusan elindul. A bepermetezés és a mosófolyadék ürítési ideje beállítható. A 20 literes gyűjtőtartály elektronikus szintérzékelővel van felszerelve a túlfolyás megakadályozására. Több oldószeres mosás is megvalósítható a mosótartály egyszerű cseréjével. Az opcionális lapátmosó egységgel kiegészítve, a DissoClean Mark1 anélkül képes a kioldódásvizsgálat során szennyeződött edények és keverőelemek tisztítására, hogy azokat a helyükről el kellene távolítani.

Az Uniflex DissoClean Mark1 edénymosóval validált mosási eljárások is összeállíthatók a kioldódásvizsgáló edények tisztítására, így biztosítva a keresztszennyezés elkerülését és csökkentve az emberi hiba lehetőségét.

Bővebben


Érdekel a Termék