NRS-5000/7000 diszperzív Raman spektrométerek

A japán JASCO cég által gyártott NRS-5000/7000 diszperzív Raman spektrométerek kitűnnek felbontásukkal, gyorsaságukkal és nem utolsósorban bővíthetőségükkel. Az NRS-5000 és NRS-7000 készülékek a kutatással foglalkozó gyógyszer és szerves kémiai, földtani, élettudományi vagy egyéb, pl. szén nanocsövek előállításával foglalkozó laboratóriumok nagy érzékenységet igénylő méréseihez nyújtanak hasznos segítséget. A minták a legtöbb esetben előkészítés nélkül azonnal mérhetők, így akár régészeti minták, félvezetők, bűnűgyi bizonyítékok vizsgálata is megvalósítható a vizsgálandó minta károsítása nélkül. A mérési eredmények „ujjlenyomat” információt adnak a minta kémiai összetételéről, szerkezetéről és felhasználhatók minőségi és mennyiségi meghatározásra is. A JASCO Raman spektrométerek vezérlését, a mérési adatok gyűjtését és kiértékelését a Spectra Manager II szoftvercsomag biztosítja.

NRS-5000

Az NRS-5000 Raman spektrométer 50-8000 cm-1 hullámszám-tartományban használható, amely bővíthető 10-8000 cm-1-ig, miközben 1 cm-1 felbontással és 300 mm fókusztávolsággal rendelkezik. 6 objektív használatáravan lehetőség, az 5x, 20x, és 100x nagyítású objektíveket az alapkiépítés is tartalmazza. Egyszerre 2 lézer és 4 monokromátor rács befogadására képes a készülék. Az automatikus hullámszám kalibrációhoz Ne lámpát használ. A mintát manuális vagy automata tárgyasztalra lehet helyezni, a minta méréssel egyidejű megfigyelését a beépített CMOS kamera biztosítja, mellyel így pontosan beállítható a mérendő pont. Az NRS-5000 házában elhelyezett lézereken kívül külső házban további 3 VIS-NIR és 3 UV lézerrel bővíthető a készülék, így összesen maximális kiépítésben 8 lézer állhat rendelkezésre. A VertiScan funkció lehetővé teszi a többrétegű minták torzítás mentes 3-dimenziós analízisét. A SPRintS technika alkalmazásával egy-egy mérési pontról az adatgyűjtés ideje mindössze 5 msec-re csökkenthető.

NRS-7000

Az NRS-7000 Raman spektrométer 50-8000 cm-1 hullámszám-tartományban használható, amely bővíthető 5-8000 cm-1-ig, miközben 0,7 cm-1 (opcionálisan 0,3 cm-1) felbontással és 500 mm fókusztávolsággal rendelkezik. 6 objektív használatára van lehetőség, az 5x, 20x, és 100x nagyítású objektíveket az alapkiépítés is tartalmazza. Egyszerre 2 lézer és 4 monokromátor rács befogadására képes a készülék. Az automatikus hullámszám kalibrációhoz Ne lámpát használ. A mintát manuális vagy automata tárgyasztalra lehet helyezni, a minta méréssel egyidejű megfigyelését a beépített CMOS kamera biztosítja, mellyel így pontosan beállítható a mérendő pont. Az NRS-7000 házában elhelyezett lézereken kívül külső házban további 3 VIS-NIR és 3 UV lézerrel bővíthető a készülék, így összesen maximális kiépítésben 8 lézer állhat rendelkezésre. Opcionális automatikus notch filter váltó is használható. A VertiScan funkció lehetővé teszi a többrétegű minták 3-dimenziós analízisét torzítástól mentesen. A SPRintS technika alkalmazásával egy-egy mérési pontról az adatgyűjtés ideje mindössze 5 msec-re csökkenthető.

Spectra Manager II

A Raman spektrométerek vezérlését és az adatok feldolgozását a Spectra Manager II, a minden JASCO spektroszkópiás készüléket vezérlő multifunkciós szoftver végzi. A szoftver lehetőséget biztosít a megvilágított minta képének, és a lézer helyének a megfigyelésére. Automata tárgyasztallal a tárgyasztal mozgatása „mapping” funkcióval társulhat. Automatikus fluoreszcencia korrekcióval rendelkezik és felismeri a hullámszám szűrőket. Kihasználva a konfokális mikroszkópok mélységi fókuszálási lehetőségét, a Raman intenzitás adatokból 3-D felvételek készíthetők, így többrétegű minták analízise is lehetővé válik. A funkciók között megtalálhatóak a mérési paraméter beállítások és azok tárolása, valósidejű spektrummegjelenítés, skálaváltoztatás, zoom funkciók, simítás, alapvonalkorrekció, csúcskeresés, csúcsmagasság és csúcs alatti terület számítása, aritmetikai műveletek, deriválás, %T/Abs konverzió, automatikus spektrumkivonás,  ASCII konverzió, nyomtatási formátum szerkesztés.  Minden Raman spektrométer készülékhez tartozik a Know-it-All programcsomag is 1300 spektrumot tartalmazó spektrumkönyvtárral. A szoftver képes beolvasni a legfontosabb spektrum formátumokat, különböző spektrumkeresési és kezelési funkciókkal rendelkezik, saját spektrumkönyvtárak készíthetők vele, funkciós csoport analízisre, kémiai szerkezetek szerkesztésére és riportkészítésre is alkalmas.

Érdekel a Termék

 » Gyártó oldala »

  • Az NRS-5000/7000 készülékek rendkívül sokféle konfigurációban elérhetők, ezek kiépítéséhez „edge” és „notch” szűrőkön kívül, objektívek, fix és változtatható hullámhosszú lézerek, monokromátor rácsok állnak rendelkezésre.
  • Száloptikás szonda.
  • Manuális és automata polarizációs kiegészítők.