Specac FTIR tartozékok

Az angliai Specac Ltd. Fourier-transzformációs infravörös (FT-IR) spektrométer készülékekhez szilárd, folyadék és gázhalmazállapotú minták méréséhez mintatartókat és kiegészítőket készít. A legismertebb terméke a gyémántkristályos, robusztus, ugyanakkor sokoldalúan bővíthető GoldenGateTM ATR (Attenuated Total Reflection) egység, mely folyadékok, porok, filmek és egyéb szilárd anyagok nagy érzékenységű mérésére kiválóan alkalmas a szobahőmérsékleten kívül a -150 – 300 OC közötti hőmérsékleteken is. A SilverGate elnevezésű ATR egységek ZnSe, Ge és Si kristályt tartalmazhatnak.

A hagyományos KBr pasztillával végzett mérések előkészítéséhez az AtlasTM  manuális és automata prések bőséges kínálatából lehet kiválasztani az igényeknek legmegfelelőbbet. A SpecaMillTM őrlőmalommal a nagyobb méretű szilárd mintákat pasztillázás vagy diffúz reflexiós mérés előtt lehet megőrölni, hogy a méréshez optimális részecskeátmérőt minél jobban megközelítsék a mintaszemcsék.

Folyadékok és szuszpenziók méréséhez az OmniCellTM transzmissziós cella használható. A fix és változtatható úthosszal is gyártott cellákkal ismeretlen koncentrációjú minták kvantitatív analízise  is elvégezhető. Különböző pH-jú szervetlen és szerves anyagok, oldatok és szuszpenziók méréséhez a 12 féle mérőablak oldhatósági tulajdonságait is figyelembe véve könnyedén kiválasztható a használni kívánt infravörös tartományhoz az optimális sóablak.

 

A Specac legújabb kiegészítője a Pearl™, mely az FTIR spektroszkópiában is lehetővé teszi a látható és UV tartományban mérő készülékeknél már jól bevált „csepp technika” alkalmazását folyadékok mérésére. A minta ZnSe vagy CaF2 sóablakok között helyezkedik el a mérés folyamán. A felső ablak egy mozdulattal felemelhető így az alsó ablakhoz is könnyedén hozzá lehet férni. Ez lehetővé teszi a mérendő folyadék pipettával az alsó ablakra való cseppentését vagy a megmért folyadék eltávolítását egy alkalmas törlőkendővel. Gyorsan párolgó folyadékok méréséhez a Pearl™ rendelkezik fecskendő nyílással is, így a minta a felső ablak eltávolítása nélkül az ablakok közé juttatható. Az ablakok lehetnek párhuzamosak vagy enyhe ék alakúak, könnyen cserélhetőek és 25μm, 50μm, 100μm, 200μm, 500μm vagy 1000μm fényúthosszt biztosíthatnak a mérésekhez.

 

Gáz halmazállapotú minták méréséhez a 10 cm és 20 m közötti úthosszal rendelkező gázcellák állnak rendelkezésre, melyekkel nemcsak a környezeti hőmérsékleten lehet mérni, hanem akár 200oC-ig is fűthetők. A nagy érzékenységű mérésekhez az aranyozott tükrök és a választható mérőablakok (KBr, ZnSe vagy CaF2) nyújtanak segítséget.

Bővebben

További Specac FTIR kiegészítőkről és mintatartókról kérje ingyenes katalógusunkat!

» Gyártó oldala »