Metertech spektrofotométerek

A tajvani Metertech Inc. 1981 óta foglalkozik analitikai készülékek gyártásával. Termékeire jellemző a robosztusság és a funkcionalitás, melyekkel elsősorban az ipari, vízanalitikai és oktatási laboratóriumokban nyernek alkalmazást. A 3 típusból álló fotométercsalád legkisebbje az SP-830+, mely látható hullámhossztartományban mér és a készüléken lévő gombokkal, számítógép nélkül helytakarékosan gyors mérési lehetőséget biztosít a beállított hullámhosszon. Az SP-880 szintén a látható hullámhossztartományban mérő készülék, de vezérlési lehetőségei között megtalálható a számítógépes szoftver is. Az UV és látható hullámhossztartományban mérő SP-8001 LCD kijelzőjén a felvett spektrumok is megtekinthetők, vezérlése pedig lehetséges a készülék nyomógombjaival vagy szoftverrel is.

 Metertech SP-830+ fotométer 

Egysugárutas, látható hullámhossztartományban mérő készülék, mellyel gyors abszorbancia, transzmittancia és a megfelelő faktor megadása után koncentráció mérést lehet végrehajtani. A mintákat standard max 50 mm hosszú szögletes vagy 10-13 mm átmérőjű körküvettákban helyezhetjük a küvettatartóba. A vezérlést hat nyomógomb biztosítja, melyekkel gyorsan és egyszerűen beállítható az adott minta méréséhez szükséges hullámhossz. A mért értékek a 2-soros LCD kijelzőn leolvashatók abszorbancia, transzmittancia vagy koncentráció értékekben és lehetőség van a készülékhez közvetlenül kapcsolható nyomtatóval azok kinyomtatására is.

Bővebben

 Metertech SP-880 spektrofotométer

Egysugárutas, látható spektrális tartományban mérő spektrofotométer, mely beépített nyomógombjairól vezérelve a felhasználó által beállított hullámhosszakon abszorbancia, transzmittancia és koncentráció meghatározására alkalmazható. A küvettatartóba 10 – 50 mm-es szögletes küvetták, vagy 10 – 13 mm ill. opcionálisan 16 mm átmérőjű körküvetták helyezhetők. A mért értékek a 2-soros LCD kijelzőn leolvashatók abszorbancia, transzmittancia vagy koncentráció értékekben. A mérési eredmények a készülék 100-helyes belső memóriájában tárolhatók, illetve a készülékhez közvetlenül kapcsolható nyomtatóval kinyomtathatók. A PC-Mate szoftverrel a készülék spektrumfelvételre is használható.

Bővebben

 Metertech SP-8001

Osztott sugaras UV és látható spektrális tartományban mérő spektrofotométer, mely beépített nyomógombjairól nagy méretű LCD kijelzőjének köszönhetően teljes értékűen vezérelhető és rendelkezik mindazon kiértékelési lehetőségekkel, melyeket az UV-Mate szoftver biztosít számítógépes vezérlés esetén. A készülék mérőhelyére standard 1 x 1 cm-es küvetta helyezhető, de opcionális küvettatartók használatával lehetőség van max 10 cm hosszú küvetták készülékbe helyezésére, hatpozíciós küvettaváltó alkalmazására és a küvetták termosztálására is. Nagy mintaszám esetén szipper alkalmazására is lehetőség van. Belső szoftver funkciók: egyszerű mérés és leolvasás abszorbancia vagy transzmittancia értékekben, spektrumfelvétel, tárolás és feldolgozás, időbeli mérések (time scan), mennyiségi analízis kalibrációs görbével, egyszerű kinetika, DNS/RNS és fehérje koncentráció meghatározás.

Bővebben

 PC-Mate és UV-Mate szoftverek SP-880 és SP-8001 spektrofotométerekhez

Az SP-880 és SP-8001 spektrofotométerek vezérléséhez, mérési eredményeinek dokumentálásához, archiválásához nyújtanak számítógépes segítséget a PC-Mate és UV-Mate szoftverek. A PC-Mate a csak látható tartományban mérő SP-880 spektrofotométerrel használható és mivel ez a spektrofotométer nem rendelkezik saját nagy felbontású kijelzővel, így a szoftver jelentősen kibővíti használhatóságát. Ilymódon nemcsak abszorbancia, transzmittancia és koncentráció leolvasásra használható a készülék, hanem több hullámhosszon fotometriás mérésre, spektrum felvételre, time scan és kinetika mérésékre, mennyiségi meghatározásra és fehérje analízisre alkalmassá válik. Az SP-8001 UV-látható hullámhossztartományban mérő készüléket vezérlő UV-Mate szoftver az előbbiekben felsorolt mérési módokon kívül még DNS/RNS meghatározásra is használható a 260/280, 230/260, Warburg-Christian és a felhasználó által megadott módszerek szerint.

Érdekel a Termék

 » Gyártó oldala »