VIR-100/200/300 FT-IR spektrométerek

A JASCO VIR sorozatú FT-IR spektrométerei a felhasználók egyedi igényei szerint alakíthatók ki. Lehet a laboratórium feladata környezetanalitikai mérés, élelmiszer nyersanyagok vagy vegyszerek minőségellenőrzése, szilárd anyagok és folyadékok mintaelőkészítés nélküli azonnali mérése, gázminták analízise, parányi méretű optikai vagy félvezető anyagok tulajdonságainak nagypontosságú kimérése, ipari fémalkatrészeket védő olajréteg vastagságának folyamatos meghatározása vagy fermentációs reaktor folyamatszabályozása, e feladatok mindegyike megoldható az optikai alapkészülékhez modulárisan illesztett mérőegységek felhasználásával. A készülékmodulok, optikai szerelőpadok segítségével egyedi készülékösszeállítások építhetők speciális feladatokra. A spektrométerek interferométerének aktív vezérlő mechanizmusa lehetővé teszi a mérések elvégzését durva ipari-terepi körülmények között is.  

VIR-100 és VIR-200

A robusztus kiépítésű optikai alapkészülékek standard kiépítésben a 7800-350 cm-1 infravörös tartományt fedik le, s ez bővíthető 12000 – 350 cm-1 tartományig. Standard tartozékként minden készülék része az automatikus beam-splitter beállítás és a teljes inert gázöblítési lehetőség. A VIR-200 típus akár 40 scan/sec „rapid scan” készülékké is átalakítható.

Bővebben

VIR–300

E típus mérési spektruma standard kiépítésben a 15000-2200 cm-1 NIR spektrumtartományt fedi le,  s ez bővíthető 12000 – 375 cm-1 tartományig. A NIR-spektrumok kemometriai feldolgozásával lehetőség nyílik a minták, pl. hamisított gyógyszertabletták beazonosítására vagy élelmiszerek/ reaktorelegyek komponensei (víz, zsír, fehérje, stb.) mennyiségi meghatározására is.

Bővebben

Spectra Manager II VIR készülékekhez

A készülék vezérlését és az adatok feldolgozását a SpectraManager II  Windows alapú multifunkcionális szoftver végzi. A funkciók között megtalálhatóak a mérési paraméter beállítások és azok tárolása, valósidejű spektrummegjelenítés, skálaváltoztatás, zoom funkciók, simítás, alapvonalkorrekció, CO2 és vízgőz kompenzáció,  ATR korrekció, csúcskeresés, csúcsmagasság és csúcs alatti terület számítása, aritmetikai műveletek, deriválás, %T/Abs konverzió, KM és KK konverzió, automatikus spektrumkivonás, JCAMP és ASCII konverzió, nyomtatási formátum szerkesztés, stb.

 

Érdekel a Termék

» Gyártó oldala »

Illeszthető mérőegységek különböző alkalmazásokhoz:

  • transzmissziós egység KBr pasztillák és filmek méréséhez
  • ATR egység szilárd és folyadékminták egyszerű méréséhez
  • SmartTech egység porok és szilárd anyagok méréséhez
  • gázcella gázok és gőzök vizsgálatához
  • fényszálas egység külső por- és folyadékminták méréséhez
  • IRT-1000 mikroszkóp egység parányi minták és szennyezések vizsgálatához
  • MultiChambIR: transzmisszió, diffúz reflexió és ATR mérés egyetlen egységgel
  • egyedi mintatartók