Hanson on-line UV-Vis kioldódás rendszerek

A Hanson On-line UV-Vis rendszerek alkalmasak a kioldódásvizsgálati minták azonnali spektrofotometriás mérésére, a mért értékek kiértékelésre és rendszerösszeállítástól függően a minták gyűjtésére. A rendszerben lévő készülékek vezérlését és a kioldódás számításokat az ARGUS/Dissolution kioldódásvizsgáló szoftver végzi. A minták abszorbancia értékeinek mérése 8-helyes cellaváltóval felszerelt UV-VIS spektrofotométerrel valósul meg. A spektrofotométerbe 8 db átfolyós küvetta helyezhető, amelyek fényúthossza 1, 2, 5 vagy 10 mm lehet. Az abszorbancia értékeket a szoftver rögzíti, számolja a kioldódás százalékokat és elkészíti a kioldódás profilokat. Lehetőség van a kioldódás vizsgálat adott mintavételi időpontjához tartozó EP tolerancia tartomány és a USP Q-érték megadására. A rendszer-összeállítástól függően a mintavétel 8 csatornás perisztaltikus pumpa vagy a Hanson G2 AutoPlus fecskendőpumpás mintavevővel valósulhat meg. A fecskendőpumpás mintavevővel vett minták az AutoFill mintagyűjtő kémcsöveibe vagy HPLC vial-jaiba kerülhetnek.

Az ARGUS/Dissolution kioldódásvizsgáló szoftverben a rendszerkonfigurációk, módszerek, analízisek létrehozását több lépéses „varázsló” (Wizard) segíti. A létrejött adatok automatikusan mentésre kerülnek, kezelésük adatbázisban történik. A szoftverben lehetőség van a vizsgálati jelentések felhasználói igényeknek megfelelő testreszabására.

A szoftver lehetővé teszi a 21 CFR Part 11 előírásainak való megfelelést, automatikusan részletes audit trail-t hoz létre a rendszerkonfigurációk, módszerek, analízisek és eredmények változásainak rögzítéséhez. A rendszerbe történt ki-/bejelentkezések, indítások, befejezések, hibák a system loggal követhetők. Különböző felhasználói csoportokat lehet definiálni, és a csoportokhoz tartozó jogosultságok részletesen beállíthatók.

Az ARGUS/Dissolution kioldódásvizsgáló szoftverhez további kiegészítő modulok választhatók. Lehetőség van több hatóanyag komponens egyidejű mérésére (Multi Component Analysis), más kioldódás vizsgáló rendszereken gyűjtött minták mérésére és a kioldódásvizsgálati adatok számítására (Offline spectroscopy). Továbbá olyan szoftvercsomag is elérhető, amely lehetővé teszi a kioldódásvizsgálóhoz nem csatlakoztatott számítógépről a szerverre telepített adatbázis elérését módszerírás, mérési eredmények aláírása és felhasználói jogosultságok szerkesztése céljából (Argus client).


Closed loop rendszer perisztaltikus pumpával

Az ARGUS/Dissolution szoftver vezérli a Vision G2 Classic 6 vagy az Elite 8 kioldódásvizsgálót, az UV 1900 UV-Vis spektrofotométert és a 8 csatornás perisztaltikus pumpát. A perisztaltikus pumpa a mintákat a kioldódás vizsgáló edényeiből a spektrofotométer átfolyó küvettáiba juttatja. A küvettákban lévő minták abszorbancia értékeit a szoftver rögzíti és elemzi, majd a mintákat a kioldódásvizsgáló edényekbe visszavezeti.

 

Detect & Collect rendszer fecskendőpumpával

Az ARGUS/Dissolution szoftver vezérli a Vision G2 Classic 6 vagy az Elite 8 kioldódásvizsgálót, a Vision G2 AutoPlus fecskendőpumpás mintavevőt és az UV 1900 UV-Vis spektrofotométert. A fecskendőpumpás mintavevő a kioldódásvizsgáló edényeiből amintákat az átfolyó küvettákba valamint az AutoFill mintagyűjtő edényeibe (kémcső vagy HPLC vial) juttatja. A küvettákban lévő oldatok abszorbancia értékeit a szoftver rögzíti és elvégzi a szükséges számításokat.

Érdekel a Termék

» Gyártó oldala »