JASCO SFE/SFC/HPLC rendszerek

A mozgó fázisként szuperkritikus fluidumot használó szuperkritikus kromatográfiás rendszerek gyártásában a japán JASCO 1985 óta jár az élen. Az azóta eltelt időben továbbfejlesztett és optimalizált rendszerekkel könnyedén megvalósíthatók szuperkritikus kromatográfiás (SFC), szuperkritikus extrakciós (SFE) és HPLC feladatok is. Szuperkritikus fluidumként szén-dioxidot használva már a szobahőmérséklethez közeli 31 oC-on megvalósíthatók az elválasztási és extrakciós lépések. Egy SFE/SFC/HPLC rendszerhez szükséges:

  • egy pumpa a széndioxid szállításához, mely HPLC pumpaként is használható (SFE/SFC/HPLC)
  • extrakciós termosztát, amely kolonnatermosztátként is használható (SFE/SFC/HPLC)
  • mikroprocesszor kontrollált nyomásszabályzó (SFE/SFC)
  • mintagyűjtő (SFE/SFC)
  • gradiens kiépítési lehetőségek (SFE/SFC/HPLC)
  • extrakciós edények, cellák (SFE)
  • detektorok (SFE/SFC/HPLC)
  • automata mintaadagoló (SFC/HPLC)
  • vezérlő és adatgyűjtő szoftver (SFC/HPLC)

 PU-2080-CO2

A PU-2080-CO2 analitikai programozható pumpa Peltier hűtésű pumpafejjel rendelkezik, mely alkalmassá teszi SFE/SFC/HPLC rendszerben a mobil fázis szállítására. HPLC pumpaként való használat esetén a hűtés kikapcsolható. Gradiens képzésre PU-2080 pumpával kiegészítve van lehetőség. A PU-2080-CO2 pumpa is a JASCO HPLC pumpáknál alkalmazott SSQD (slow suction quick delivery) módszert alkalmazza a mobil fázis szállítására, mely pulzálásmentes, egyenletes szállítást tesz lehetővé, ami a reprodukálható szétválasztás és extrakció feltétele. A készülék beépített vezérlőegységgel rendelkezik, mely nyomógombokkal programozható vagy a JASCO ChromNav kromatográfiás szoftverrel vezérelhető.

Bővebben

PU-2086-CO2

A PU-2086-CO2 félpreparatív programozható pumpa vízhűtésű pumpafejjel rendelkezik, mely alkalmassá teszi SFE/SFC/HPLC rendszerben mobil fázis szállítására. Javasolt hűtési hőmérséklet szén-dioxid mobil fázis esetén -10°C. Nagynyomású gradiens képzésre PU-2086 pumpával kiegészítve van lehetőség. Az SSQD pumpálási mód és a speciálisan kialakított pumpafejnek köszönhetően nagy áramlási sebességek alkalmazása esetén is stabil mobil fázis szállítási teljesítményt biztosít. Vezérlése vagy a beépített vezérlőegységéről nyomógombokkal vagy a JASCO ChromNav szoftverrel valósítható meg.

Bővebben

Extrakciós termosztát

A fluidum keveredés és termosztálás biztosítására szolgál az extrakciós termosztát, mellyel az injektor termosztálása is megvalósítható. SFE alkalmazása esetén az extrakciós edények is behelyezhetőek, SFC és HPLC alkalmazások esetén pedig a kolonnák helyezhetőek el benne. Tartalmaz egy statikus gradiens mixert, 6 portos váltószelepet, 2 db elzáró szelepet és egy Rheodyne 7725i injektort 20 μl-es loop-pal.

Bővebben

BP-2080 nyomásszabályzó – back pressure regulator

Szuperkritikus extrakció és elválasztás feltétele a stabil nyomás biztosítása. Ez valósítható meg a BP-2080 back pressure regulatorral, melyben a nyomásszabályzást termosztált, változtatható ellenállású tűszelep biztosítja a szuperkritikus állapotú szén-dioxiddal végzett SFE/SFC elválasztásoknál. A tűszelep nagy sebességű vibrációs mozgása és termosztálása megakadályozza az esetleges eltömődéseket, melyeket a nagy viszkozitású vagy szilárd állapotú minta okozhat. A készülék saját vezérlőegységgel is rendelkezik és az idő függvényében előre programozottan képes a nyomást és hőmérsékletet változtatni. A BP-2080-hoz fűtött extraktum elvezető is csatlakoztatható, mely biztosítja a szeparáló szelep után a minta fűtését, ezáltal megakadályozza a kicsapódást. Frakciógyűjtéshez 1 bemeneti és 6 kimeneti csatlakozóval rendelkező váltószelep illetve frakciógyűjtő használható. A szelep vagy a ChromNav szoftverrel vagy JASCO pumpáról vezérelhető.

Bővebben

AS-2059-SF automata mintaadagoló

A standard kiépítésben 120 férőhelyes AS-2059-SF automata mintaadagolóval nagy biztonsággal megvalósítható mind a szuperkritikus kromatográfiás rendszerben, mind a HPLC rendszerben a mintaadagolás. A mintaadagoló használható variálható és fix injektálási módok alkalmazásával is. Termosztálást igénylő mintákhoz a TC-2059 Peltier termosztáttal kiegészített AS-2059-SF automata mintaadagoló ajánlott, mely hűthető és fűthető mintatartóval rendelkezik.

Bővebben

Detektorok

Diódasoros, UV-Vis, cirkuláris dikroizmus HPLC detektorok speciális nagynyomású cellával kiegészítve alkalmazhatók az elválasztott anyagok detektálásra. A standard nagyérzékenységű cellával szerelve a modulok HPLC detektorokként üzemeltethetőek. A specifikációik megegyeznek a HPLC detektoroknál felsoroltakkal.

ChromNav

Az SFC/SFE/HPLC rendszer vezérlésére a JASCO ChromNav kromatográfiás szoftver alkalmazható, mely vezérli a különböző modulokat és teljeskörű kromatográfiás adatfeldolgozást tesz lehetővé. A JASCO MD-2010/2015/2018 diódasoros detektorok által szolgáltatott jelek 3-dimenziós adatfeldolgozásával spektrumok alapján történő csúcsazonosítás vagy csúcstisztaság ellenőrzés is megvalósítható. A detektálás folyamán felvett spektrumokból spektrumkönyvtár is létrehozható. A szoftver tulajdonságai megegyeznek a HPLC szoftvereknél írtakkal.

Érdekel a Termék

» Gyártó oldala »

SFE/SFC/HPLC rendszerekhez nagyszámú tartozék áll rendelkezésre, melyek segítséget nyújtanak a különböző extrakciós és kromatográfiás feladatok elvégzéséhez. Extrakcióhoz különböző méretű extrakciós edények közül lehet választani, frakciógyűjtéshez pedig szelepek és szeleprendszerek valamint frakciógyűjtők választhatók. Preparatív szuperkritikus kromatográfiához külön frakciógyűjtő használható.