Initiator mikrohullámú szintézis készülék

A svéd Biotage cég Initiator+ márkanevű mikrohullámú szintézis készüléke egy olyan eszközt ad a kémiai szintézisekkel foglalkozó vegyészek kezébe, mellyel könnyedén megvalósíthatnak olyan reakciókat, melyek szobahőmérsékleten és atmoszférikus nyomáson nem vagy csak nagyon lassan játszódnak le. Az egy reakcióhellyel rendelkező Initiator+ mintacserélő robotkarral kiegészítve 8 vagy 60 reakció egymás utáni automatikus elvégzését teszi lehetővé. A készülék nagy teljesítményű, fókuszált mikrohullámú fűtőrendszere infravörös hőmérséklet-érzékelővel és nagy pontosságú szabályzóval van ellátva. Az Initiator+ mikrohullámú szintézis készülék oldószerrel és gőzökkel közvetlenül nem érintkező nyomásmérő rendszert, szabályozható sebességű beépített mágneses keverőt és levegő befuvatásos gyors hűtőrendszert tartalmaz. A beépített vezérlő és adatgyűjtő számítógépen beállítható a hőmérséklet, idők, nyomás, teljesítmény, hűtéskontroll, keverési sebesség, oldószer abszorpciós szint, vial típus, rack típus és edény pozíció. A szoftver jelszavas védelemmel ellátott felhasználói profilokat is megkülönböztet. A szintézis során az idő függvényében a hőmérséklet, a nyomás és a teljesítmény folyamatosan rögzítésre kerül. Az adatokat és módszereket a készülék a beépített memóriájában eltárolja és azok pendrive vagy hálózati kapcsolat segítségével más számítógépre átvihetők további feldolgozás céljából. A szintézisek tervezését a Biotage PathFinder több ezres internetes adatbázisa is segíti. 

Bővebben

 » Gyártó oldala »

Biotage videók és webinarok

Kiegészítők Initiator+ mikrohullámú szintézis készülékhez:

  • Initiator Eight kiterjesztő készlet automata mintacserélő robotkarral maximum 8 férőhelyes mintatartóval reakció optimalizáláshoz, analóg szintézisekhez. A futási paraméterek mintánként egyedileg definiálhatók.
  • Initiator Sixty kiterjesztő készlet automata mintacserélő robotkarral maximum 60 férőhelyes mintatartóval reakció optimalizáláshoz, analóg és könyvtár szintézisekhez. A futási paraméterek mintánként egyedileg definiálhatók.
  • Biotage PathFinder több mint 5000 reakció paramétereit tartalmazó internetes adatbázisban való egy éves keresési lehetőség szerkezet, név és kulcsszó megadása alapján