Félautomata mikrohullámú peptidszintetizáló

A svéd Biotage cég a peptidszintézissel foglalkozó laboratóriumok részére a manuálistól a félautomata készülékeken keresztül a teljesen automatizált rendszerekig nyújt választási lehetőséget. A hagyományos szobahőmérsékleten végzett reakciókon kívül mikrohullámmal végzett peptidszintézisek végrehajtását lehetővé tevő rendszerek is vannak a kínálatban.

Initiator+ SP Wave

Az Initiator+ SP Wave egy olyan programozható félautomata mikrohullámú készülék, amely konfigurációtól függően használható peptidszintézisek mikrohullámmal támogatott végrehajtására és szerves kémiai szintézisreakciók végzésére is. A készülék peptidszintézis üzemmódjában 40-100 oC közötti hőmérséklet alkalmazásával lehetőséget ad olyan reakciók végrehajtására is, melyekkel a peptidek szobahőmérsékleten nem vagy csak nehezen módosíthatók vagy jelölhetők. 2, 5 vagy 10 ml-es reakcióedények befogadására képes reakcióterében 5-300 μmol-nyi mennyiségekben valósítható meg a peptidek szintézise. A védőcsoportok eltávolítása és a mosás automatikusan történik a beépített egykarú folyadékkezelő robot, a digitális fecskendőpumpa, a Vortex keverő és egy külső vákuumpumpa által biztosított vákuum segítségével. A monomerek hozzáadása a felhasznált reagensek mennyiségének minimalizálása érdekében manuálisan történik. A készülék vezérlését beépített számítógép biztosítja, a programozás 10,4” érintőképernyő segítségével történik.

Az Initiator+ SP Wave teljes értékűen használható szerves kémiai szintézisek végzésésre is. Ilyenkor az Initiator Eight  specifikációinak megfelelő készülékké alakítható át néhány perc alatt, a felhasználó által is elvégezhető módosításokkal: a a folyadékkezelő helyére robotkar kerül, a Vortex keverő helyett pedig mágneses keverő használható, miközben az alkalmazható hőmérséklettartomány 40-300oC közötti, max nyomás pedig 30 bar lehet.

Bővebben

Peptid szintézissel és tisztítással kapcsolatos applikációkért, tippekért és trükkökért keresse fel a The Peptide Synthesis Blog oldalt!

» Gyártó oldala »

Biotage videók és webinarok

 

Az Initiator+ SP Wave kompakt készülék, mely tartalmaz minden a működéséhez szükséges tartozékot. Fogyóeszközök, reakcióedények, vialok széles választékban állnak rendelkezésre.