Automata mikrohullámú peptidszintetizáló

A svéd Biotage cég a peptidszintézissel foglalkozó laboratóriumok részére a manuálistól a fél-automata készülékeken keresztül a teljesen automatizált rendszerekig nyújt választási lehetőséget. A hagyományos szobahőmérsékleten végzett reakciókon kívül mikrohullámmal végzett peptidszintézisek végrehajtását lehetővé tevő rendszerek is vannak a kínálatban.

Initiator+ Alstra

Az Initiator+ Alstra automata készülék a mikrohullámmal segített peptidszintézis reakciók megvalósítására szolgáló készülék. Kismennyiségű peptidek szintézise légköri nyomáson 40-100 oC közötti hőmérsékleten egy vagy többlépcsős reakciókkal valósítható meg. A reakciók összes lépése automatizálható, a reakcióhoz szükséges összes monomer, reagens és oldószer a megfelelő vialokba és reagens edényekbe készíthető, majd a választott módszer elindításával a készülék automatikusan végrehajtja mindazon lépéseket, melyek végeredményeként a kívánt peptidszekvenciához lehet jutni. A szelepek nélküli folyadékkezelésről egykarú folyadékkezelő robot és 3 digitális fecskendő pumpa gondoskodik. A minél hatékonyabb reakciók érdekében a beépített oszcilláló keverővel a reakció időtartama alatt a reakcióelegy folyamatosan kevertethető. A készülék használható félautomata üzemmódban is, ilyenkor a reagenseket manuálisan kell a reakcióedénybe juttatni. A peptidek szintézise 5 μmol – 2 mmol-nyi mennyiségben valósítható meg.

A 10,4” átmérőjű érintőképernyővel vezérelhető beépített számítógép szoftvere előre telepítve tartalmazza a peptidszintézisek leggyakrabban alkalmazott módszereit és szekvenciáit, de ugyanakkor egy könnyen kezelhető, a felhasználót lépésről-lépésre vezető varázsló segítségével saját módszerek és szekvenciák is definiálhatók. A kiválasztott módszerek alapján a peptidszintézishez szükséges reagensek mennyiségét a szoftver automatikusan kiszámítja. Inert atmoszférát igénylő reakciókhoz az Alstra előre kiépítetten tartalmazza a reakcióedényhez vezető nitrogén bemenetet, opcionálisan pedig lehetőség van a reagensek nitrogén atmoszférával való védésére is.

Bővebben

Peptid szintézissel és tisztítással kapcsolatos applikációkért, tippekért és trükkökért keresse fel a The Peptide Synthesis Blog oldalt!

» Gyártó oldala »

Biotage videók és webinarok

  • fogyóeszközök, reakcióedények, vialok széles választékban állnak rendelkezésre
  • inert gáz elosztó reagens tartó edényekhez.