New TurboVap mintakoncentrálók

Biotage_NewTurboVapLVA Biotage TurboVap mintabepárlók második generációs készülékei változatlan névvel, de teljesen átdolgozott belsővel és megújult vezérléssel végzik el az oldott minták kíméletes, szárazra vagy adott térfogatra való bepárlását. A vákuum és magas hőmérséklet nélküli gyors bepárlást a spirális gázbevezetési technika biztosítja. Ez az egész oldatot fröcskölésmentes keverésben tartja, így az oldott anyag nem a mintatartó cső falán, hanem az alján koncentrálódik. A minták szabályozható hőmérsékletű vízfürdőbe merülnek. A vízfürdő tartály átlátszó, a minták a bepárlás során megfigyelhetőek, melyet megkönnyít a szoftveresen kapcsolható megvilágítás is. A tartály a tisztításhoz és kiürítéshez gyorscsatlakozós vízleeresztő csonkkal rendelkezik. A fúvókarendszer és a csőtartók könnyen cserélhetők és tisztíthatók.
Az új TurboVap mintakoncentrálók vezérlése 7” érintőképernyős vezérlőegységgel történik. Beállítható a gázáramlás, a hőmérséklet és az idő, de lehetőség van a gázáramlás időbeli változtatására lépcsős vagy fokozatos módon 3 szegmensben. A készülék memóriája 10 módszert képes tárolni. A mintakoncentrálók időzített bekapcsolási funkcióval rendelkeznek, mellyel a megadott időpontban az előre meghatározott hőmérsékletre fűt fel a termosztát. A bepárlás leállása után, mely történhet manuálisan, meghatározott bepárlási idő után vagy TurboVap II esetén a végpont elérésekor, a készülék alvó üzemmódba kapcsolhat, mely során leállítja a fűtést és kikapcsolja a jelzőfényeket. A bepárlás végét szoftveresen állítható hangerejű hangjelzéssel és zöldre váltó háttérvilágítással jelzi a készülék. A keletkező gőzök eltávolítását beépített ventilátor biztosítja, az oldószergőzök elszívóba vezetéséhez 3,8 m hosszú gégecső áll rendelkezésre.
Az eddigi TurboVap készülékek egymástól való merev elkülönülése a múlté, az új készülékek a megfelelő csőtartókkal és fúvókarendszerrel egymásba átalakíthatók.

TurboVap LVBiotage_NewTurboVapLV_manifold

48 férőhelyes mintakoncentráló, mely az alkalmazott csőtartótól függően 1,5 -60 ml/minta bepárlására használható. A fúvókák 6×8-as elrendezésben helyezkednek el, a gázáramlás soronként szofveresen kapcsolható ki és be. Egy soron belül a nem használt fúvókák vakdugózhatók.

Bővebben

TurboVap IIBiotage_NewTurboVapII_glass

A TurboVap II mintakoncentrálóba a csőtartótól függően maximum 6 db 50 vagy 6 db 200 ml-es mintatartó edény helyezhető. A befúvatás pozíciónként külön-külön indítható és leállítható. A csőtartótól függően minden mintatartó pozícióhoz optikai szenzor tartozhat, melyek 0,2 vagy 0,7 ml végtérfogat elérése esetén leállítják az adott csőben történő bepárlást. Az optikai szenzorok működési hőmérsékletének határa 60oC, e feletti hőmérsékleteken a TurboVap II időzített végponttal rendelkező bepárlóként működtethető.

Bővebben

TurboVap EH

Biotage_NewTurboVapEHrack

Biotage Extrahera SPE szilárd-fázisú extrakciós munkaállomás frakciógyűjtő csőtartóihoz kifejlesztett mintakoncentráló, 2 x 24 pozíciós fúvókarendszerrel.

Bővebben

» Gyártó oldala »

Biotage videók és webinarok