Gamlen tablettaprések

Michael Gamlen, az angliai Gamlen Instruments cég alapítója több évtizedes tabletta gyártási tapasztalat birtokában tervezte meg a világ első számítógép vezérelt asztali tabletta prését. A cég kínálatában szereplő préselést és tömörödést vizsgáló készülékek a kutatás-fejlesztéstől a kis mennyiségű sorozatgyártásig terjedő széles tartományban használhatók. Segítségükkel egyenkénti tabletták készíthetők kontrollált és jól reprodukálható kompaktálási erő (nyomás) mellett. A különböző kísérleti hatóanyag-segédanyag keverékek tablettázási tulajdonságai, kismennyiségű anyag felhasználásával, könnyen és gyorsan összehasonlíthatóvá válnak. Összehasonlító mérések bizonyítják, hogy a készülékek jól szimulálják a nagysebességű gyári rotációs tablettaprésekben uralkodó kompaktálási viszonyokat. A készülékek alkalmasak tabletta formulálás kutatás-fejlesztési folyamatának teljesebbé tételére, gyártási folyamatoknál fellépő tablettázási problémák kivizsgálására, anyagok tablettázhatóságának elemzésére, különböző szállítók anyagainak összehasonlítására, egyenkénti tabletták analitikai célokra történő pontos és reprodukálható készítésére (pl. NIR és Raman módszerfejlesztéshez), oktatási és demonstrációs használatra, stb. A tablettaprések használhatók légnedvességkontrollált kamrába helyezve is.

A készülékekre bérleti lehetőséget is tudunk biztosítani.

Gamlen M-modell: önálló, számítógépes vezérlés nélküli kísérleti tablettaprés kismennyiségű tabletta szigorúan kontrollált erőhatás alatti készítésére. A készülék nyomógombjaival a tabletta készítés paraméterei beállíthatók, óránként kb. 180 tabletta is készíthető.

Bővebben

Gamlen D-modell: A legsokoldalúbb Gamlen préselést és tömörödést vizsgáló készülék, melyben a matrica egy elfordítható alaplapon áll. Ennek a kialakításnak köszönhetően a készülék nemcsak elkészíti a tablettát, hanem méri a tabletta kompaktálási, kitolási (ejection force) és a tabletta leválasztásához (detachment force) szükséges erőket az elmozdulás függvényében. Alkalmas előkompressziós és ismételt kompressziós tablettázásra, szárazbevonatos és többrétegű tabletták készítésére is. A D-modell képes fix terhelés, fix vastagság vagy törési teszt üzemmódban működni. A mért adatokat, mint a kompaktálási sebesség és erő, leválasztáshoz szükséges erő (detachment force), kitoláshoz szükséges erő (ejection force), valamint törési erő mérési módban az erő és elmozdulás értékeket a szoftver automatikusan Excel formátumban regisztrálja.

Bővebben

Gamlen D500 Dashboard rendszer

A rendszer része egy Gamlen D500 készülék, egy analitikai mérleg, egy digitális vastagságmérő és egy törési szilárdságot mérő készülék, valamint a mindenezen eszközök mérési adatait begyűjtő és feldolgozó számítógép a Dashboard szoftverrel. A Gamlen D500 készülékkel készített tabletták tömege az analitikai mérlegen megmérhető, a vastagságuk mikrométerrel lemérhető, az átmérőjük és a törési szilárdság értékük pedig a törési szilárdság mérő (TTA) készülékkel meghatározható. A mért adatok automatikusan a Dashboard szoftverben tárolódnak, mely elkészíti a tabletták összenyomhatóság (szilárd frakció a szakítószilárdság függvényében), tablettázhatóság (préserő a szakítószilárdság függvényében) és kompresszibilitás (szilárd frakció a préserő függvényében) diagramjait. Az eredmények alapján a szoftver segítségével meghatározhatók azok a tablettázási paraméterek, melyekkel optimalizálni lehet a tabletta minőségét.

Gamlen-Dashboard

» Gyártó oldala »