Isolera készülékek

A svéd Biotage cég Isolera flash kromatográfiás rendszerei között széles választékban megtalálhatók a különböző összeállítású készülékek. Normál és fordított fázisú oszlopokkal milligramnyi mennyiségektől akár 150 grammnyi szerves szintézis termékek, peptidek, fehérjék, extraktumok szétválasztására nyílik lehetőség a működéshez minden szükséges modult kompakt módon tartalmazó készülékekkel. Az elválasztás nyomonkövethető UV vagy UV/VIS beépített, illetve külső (pl. fényszórásos, RI detektor) detektorokkal is. A frakciógyűjtés történhet a detektorjel alapján vagy meghatározott térfogatonként. A beépített számítógép az érintőképernyős vezérlőegységgel könnyen áttekinthető felületen nyújt lehetőséget az elválasztáshoz szükséges módszerek minél egyszerűbb megírásához. A szoftver kiváló algoritmusainak köszönhetően javaslatot tud nyújtani vékonyréteg-kromatográfiás adatok alapján a flash kromatográfiás módszer elkészítéséhez, illetve költségcsökkentő módon optimalizálni tudja az idő- és oldószerigényes gradienst igénylő feladatok elvégzését is.

Isolera Prime

A belépő szintű automata Isolera Prime flash kromatográfiás készülékek bináris gradiens eluensszállító rendszert tartalmaznak és mg-tól 75 g anyagmennyiségek tisztítására ajánlottak. A frakciószedés manuálisan, térfogat alapján, a beépített fix vagy változtatható kétcsatornás UV, vagy egy külső detektor jele alapján működik. A beépített számítógép képes a vékonyréteg-kromatográfiás felvételen alapuló gradiens képzésre és gradiens optimalizációra. A színkódolt frakciókövetés megkönnyíti a szétválasztott termékek azonosítását. Az alkalmazott módszer működés közbeni áramlási sebességre, oldószerösszetételre vagy frakciószedésre vonatkozó paramétereinek valós idejű megváltoztatásával az éppen történő szétválasztást tehetjük megfelelőbbé. Az oldószerigény előrejelzéssel tervezhető a szükséges eluens mennyisége, ilymódon elkerülhető, hogy a szétválasztási folyamat közben álljon le a készülék további eluens utánpótlást igényelve. Az adatok és módszerek automatikusan a készülék belső memóriájában tárolódnak, pendrive segítségével számítógépre is átvihetők.

Bővebben

Isolera

A 4 bemenő oldószer tetszőleges bináris kombinációjával vagy bináris gradiens és még egy oldószer rögzített arányában előállított eluenst használó Isolera készülékek kielégíthetik mindazon laboratóriumok változatos igényeit, ahol egy-egy szétválasztás folyamán mg-tól 75 g anyagmennyiségek tisztítása a cél. Az Isolera készülékek 1 és 4 oszlopos kivitelben készülnek, utóbbiaknál minden oszlophely egyedileg programozható. A frakciószedés manuálisan, térfogat alapján, a beépített fix, változtatható kétcsatornás UV vagy változtatható kétcsatornás UV-VIS, vagy egy külső detektor jele alapján működik. A beépített számítógép képes a vékonyréteg-kromatográfiás felvételen alapuló gradiens képzésre és gradiens optimalizációra. A színkódolt frakciókövetés megkönnyíti a szétválasztott termékek azonosítását. A alkalmazott módszer működés közbeni áramlási sebességre, oldószerösszetételre vagy frakciószedésre vonatkozó paramétereinek valós idejű megváltoztatásával az éppen történő szétválasztást tehetjük megfelelőbbé. Az oldószerigény előrejelzéssel tervezhető a szükséges eluens mennyisége, ilymódon elkerülhető, hogy a szétválasztási folyamat közben álljon le a készülék további eluens utánpótlást igényelve. Az adatok és módszerek automatikusan a készülék belső memóriájában tárolódnak, pendrive segítségével számítógépre is átvihetők.

Bővebben

Isolera LS

A nagyobb mintamennyiségek szétválasztására tervezett Isolera LS négy bemenő oldószer tetszőleges bináris kombinációjával vagy bináris gradiens és még egy oldószer rögzített arányában előállított eluenst alkalmaz a mg-tól 150 g anyagmennyiségek tisztítására. A frakciószedés manuálisan, térfogat alapján, a beépített változtatható kétcsatornás UV vagy változtatható kétcsatornás UV-VIS, vagy egy külső detektor jele alapján működik. A beépített számítógép képes a vékonyréteg-kromatográfiás felvételen alapuló gradiens képzésre és gradiens optimalizációra. A színkódolt frakciókövetés megkönnyíti a szétválasztott termékek azonosítását. A alkalmazott módszer működés közbeni áramlási sebességre, oldószerösszetételre vagy frakciószedésre vonatkozó paramétereinek valós idejű megváltoztatásával az éppen történő szétválasztást tehetjük megfelelőbbé. Az oldószerigény előrejelzéssel tervezhető a szükséges eluens mennyisége, ilymódon elkerülhető, hogy a szétválasztási folyamat közben álljon le a készülék további eluens utánpótlást igényelve. Az adatok és módszerek automatikusan a készülék belső memóriájában tárolódnak, pendrive segítségével számítógépre is átvihetők. A készülék alapkiépítésben tartalmazza a refraktív index változásán alapuló szivárgásérzékelőt, amely azonban a szoftveréből igény szerint ki is kapcsolható.

Bővebben

Isolera Spectra szoftveropció változtatható hullámhosszú detektorral felszerelt készülékekhez

Az Isolera Spectra szoftvert tartalmazó flash kromatográfiás rendszerek nemcsak az Isolera és Isolera LS funkcióival rendelkeznek, hanem alkalmasak a készülékek változtatható hullámhosszú detektorainak teljes kihasználására. Képesek a teljes hullámhossztartományban az egyidejű detektálásra és a valós idejű spektrummegjelenítésre. A 3 dimenziós megjelenítés, a spektrumanalízis lehetőségével mód nyílik a frakciók tisztaságának ellenőrzésére is. A szoftver tartalmazza a TLC felvételen alapuló automata lépcsős gradiens képzés, az elválasztási szimuláció és a gradiens optimalizáció kiegészítéseket is.

Flash kromatográfiiás applikációkért, tippekért és trükkökért keresse fel a The Flash Purification Blog oldalt!

» Gyártó oldala »

Biotage videók és webinarok

Isolera ELSD-A120 fényszórásos detektor UV/VIS abszorbanciával nem rendelkező, vagy gyenge abszorpciójú, nem-illékony anyagok detektálására. Grafikus kijelzéssel és a működési paraméterek beállításához multi-funkciós nyomógombokkal rendelkezik. Isolera rendszerekhez analóg jelkimenettel csatlakoztatható.

Bővebben

Refraktiv index változásán alapuló szivárgásérzékelő Isolera Prime és Isolera rendszerekhez, működése a szoftverből ki/be kapcsolható.

 

3-utas injektor szelep fecskendő adapterrel folyadék minták felvitelére.

 

Frakciógyűjtéshez 13×100 mm-es, 16×100 mm-es, 16×150 mm-es, 18×150 mm-es és 25×150 mm-es kémcsövekhez kémcsőtartók, valamint 120 ml-es, 240 ml-es, 480 ml-es edényekhez edénytartók.

 

DLV (Dry Loading Vessel) kitek hordozóra felvitt szilárd mintákhoz (1-30 g, 10-70 g, 50-500 g). Luer csatlakozóju kolonnákhoz közvetlenül csatlakoztathatók, nyomáshatár: 7 bar.

 

Oszloptartók (a készülék oldalára felszerelve biztosítják az oszlopok függőleges elhelyezését) Biotage SNAP, SNAP Ultra és ZIP flash kromatográfiás oszlopokhoz.

 

FlashPack tartó standard méretű fecskendő típusú kolonnákhoz, mely alkalmazható Biotage Isolute flash kromatográfiás oszlopokhoz, más, kereskedelmi forgalomban kapható azonos geometriájú cartridge-ekhez és saját töltésű oszlopokhoz a megfelelő dugattyúkkal.